Bölüm ve Branşlar
05 Aralık 2023

ENTEGRE 

Hastalarımızın ilk muayenesinden itibaren tüm işlemlerinin yapıldığı kliniklerimizdir.


PEDODONTİ

Pedodonti çocukların ağız, çene ve diş sağlığıyla ilgilenen diş hekimliği branşıdır. Küçük yaştan itibaren düzenli şekilde takip edilen ağızlarda sağlıklı ve düzgün bir gelişim elde edilmektedir. Sizlerde ebeveyn olarak çocuğunuzun sağlığı ve iyiliği için bir pedodontiste ( Pediatrik Diş Hekimi ) çocuğunuzu götürüp muayene ettirmelisiniz. Ergenlik çağına kadar çocuklarda süt dişleri vardır. Pedodonti çocukların gelişim çağına kadar ağız ve diş sağlığını korumayı amaçlar.

Bazı vakalarda süt dişleri ergenlik dönemi ve sonrasında da ağız da kalmaktadır bunun sonucu olarak asıl dişler zorlanarak çıkmakta bazen çarpık çıkmasından dolayı ortodontik sorunlara sebep oluşturabilmektedir. Tahmini 12-13 yaşına kadar ağızda kalan süt dişleri daha erken yaşlarda da sıkıntı oluşturabilmektedir. Dolgu, çekim, yer tutucu vb. tedaviler gerekebilir. Pedodontistlerin uzmanlık alanları çocuklardır. Çocuğunuzun diş gelişimi düzenli bir şekilde muayene ve takip altında olması ileride doğabilecek sorunlar oluşmadan çözmek için randevunuzu alıp bir pedodontist’e götürmeniz en faydalı yoldur.

 

AMELİYATHANE

Genel anestezi (Sedasyon) altında engelli bireylerin ve kooperasyon kurulamayan çocuk hastaların tüm tedavileri yapılmaktadır.


CERRAHİ

Ağız ve diş de bulunan tüm kist ve tümörlerin alınması, çene kemiğinde meydana gelen kırıklar, düzeltmeler protez yapımına yardımcı olmak için yapılan cerrahi operasyonlar. İmplant ve çene kemiği zayıf olan hastalarda kemik tozu (greft) koyarak implant yerleştirmek gibi ileri ağız içi cerrahi uygulamaları yapan diş hekimliği branşıdır. Ağız içerisinde ve çene bölgesinde yapılan operasyonlar çene cerrahları tarafından gerçekleştirmelidir.

 Çene eklemi rahatsızlıkları,ağız ve yüz ağrıları,tükürük bezi ile ilgili rahatsızlıklar ve bazı sistematik hastalıkların ağız ve diş içinde teşhis, tedavi ve kontrollerini yapar. İmplant konusunda çene cerrahı çok önemlidir normal bir diş hekimi de implant uygulaması yapabilir fakat ileri derecede bir uygulama gerekiyorsa bir çene cerrahına gitmek daha iyi sonuç elde edilmesini sağlar. Diş hekimliğinin cerrahi branşını oluşturan bu bölüm için doktora düzeyinde bir eğitim almak gereklidir.


PERİODONTOLOJİ

Diş eti hastalıklarını inceleyen periodonti diş hekimliğinin ayrı bir koludur. Bu alanda doktora yapan diş hekimlerine periodontist denir. Diş eti iltihabının ilk semptomu gingivitis diye adlandırılır. Diş temizliği ve iyi bir ağız bakımıyla tedavi edilebilirken. Daha sonraki aşaması periodontitis çene kemiği(alveol kemiği) erimesine bile neden olabilir. Dişlerinizde çürük olmasa bile diş eti hastalıkları yüzünden diş kaybedebilirsiniz.

Birçok farklı sebepten meydana gelebilen bu hastalık önlem alınmazsa ağız sağlığını ciddi bir şekilde tehdit edebilir. Şayet böyle bir sorununuz varsa bir periodontistten randevunuzu alıp muayene olmanız ağız ve diş sağlığınız için gereklidir.

 

ENDODONTİ

Endodonti kanal tedavisini konu edinmiş diş hekimliği branşıdır. Endodonti branşında doktora yapıp uzmanlaşmış diş hekimlerine endodontist denir. Çürükler dişin pulpasına (sinirler) kadar ilerlemişse kanal tedavisi gerekir lakin her diş kanal tedavisiyle kurtarılamayabilir. Kanal tedavisinde dişin kökleri açılar kök ün içinde ki sinirler alınıp kökler antibakteriyel bir şekilde yıkanıp temizlenir özel dolgu maddesiyle doldurulur. Kanal yapılan dişin üzerine yine dolgu veya diş kaplama yapılır ve böylece işlem tamamlanır. Endodonti kanal tedavisi alanının uzmanlığıdır. Kanal tedavisine ihtiyacınız varsa bir endodonti uzmanına gitmeniz sizin için daha iyi bir sonuç verecektir.


KONSERVATİF DİŞ TEDAVİSİ

Dişlerin yüzeyinde oluşan çürükleri ve boşlukları (kavite) restore ederek düzeltip dişin daha fazla çürümesini önlemeye çalışan branştır. Bu restorasyon işlemi dolgu ve inley, onley porselen protezlerle yapılmaktadır. Amaç dişi canlı tutup çürüğün ilerlemesini önlemektir kısaca dolgu işlemiyle dişi kurtarmak olan diş hekimliği bölümüdür.


PROTEZ

Ağızda eksik olan dişlerin yerine protez yapılarak hem sağlık hemde görsellik olarak kişinin ihtiyacını karşılayan diş hekimliği branşıdır. Diş protezi 2 bölümden oluşur hareketli protezler ve sabit protezlerdir. Hareketli protezler total protez (damak), modern protezler(kancalı) implant üstü olarak çalışılan total protezlerde vardır. Sabit protezlerde porselen kron, köprü ve zirkonyum diş yaygın olarak çalışılmaktadır implant üstüne sabit protez yapılmaktadır. Diş hekimliğinin en yoğun çalışan branşlarındandır. Fonksiyonel ve estetik amacı olan bu branşta tercih olarak çeşitli ve her hastaya çözüm üretilebilmektedir. Diş kaplama ve damak yaptırmak halk arasında yaygın olarak kullanılır ağız içerisinde yapay olan tüm dişler protetik diş tedavisinin alanına girer.

ORTODONTİ
Uyumsuz ve çapraşık dişlerin uyum ilişkilerini teşhis ve kontrol eden, bu durumu önlemeye çalışan ve tedavisini yapan diş hekimliği branşının uzmanlık dalıdır.

EVDE SAĞLIK BAKIMI HİZMETİ
Evde sağlık hizmeti için kısaca hasta ile sağlık çalışanını ev şartlarında buluşturan sağlık hizmetidir denilebilir. Evde sağlık hizmetlerinin amaçları; yatağa bağımlı veya hareket kısıtlığı olan ve ağır hastalığı olan hastaların tedavisine evde devam edebilmesi için gereken desteği sağlamaktır. Ayrıca evde sağlık hizmeti yaşlıların kendi evlerinde ya da çevrelerinde bağımsız olarak yaşayabilmelerini sağlayarak yaşam kalitesini artırmayı amaçlamaktadır. Evde sağlık bakımı hizmetlerine dair sağlık sistemleri her geçen gün gelişmektedir.